Vam je kakšna začimba še posebej pri srcu?

Delite to stran s prijateljem preko:
Email this to someoneShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Print this page

Spodaj je ponovitev članka objavljenega na blogu časnika Finance.si marca 2010, saj se nam sporočilo zdi še vedno zdi pomembno.

———————

Pred kratkim smo si prebrali intervju z Valentino Smej Novak in njenim možem Lukom iz oddaje Ljubezen skozi želodec.

Novinarka jima je zastavila vprašanje: “Vama je kakšna začimba še posebej pri srcu?” in odgovor se nam je zdel tako fascinanten, da bi ga z lahkoto uporabili tudi v borznem trgovanju. V oklepaju bomo navedli primerne “trgovalne odgovore”.

Torej vprašanje: “Vama je kakšna začimba (tehnični indikator) še posebej pri srcu?”

Odgovor:

“Ljudje mislijo, da se skrivnost dobre kuhinje skriva prav v začimbah (v tehničnih indikatorjih), vendar skrivnost leži v kakovostnih sestavinah (kvalitetnih trgovalnih principih). Začimbe so zato, da dobro osnovo začinijo, ji dajo piko na i. Receptov ne smemo jemati popolnoma dobesedno (100% mehanski trgovalni sistemi). Seveda lahko zamenjamo kakšno sestavino oziroma začimbo s katero drugo, ki jo imamo. V večini primerov ni tako pomembno, ali imaš timijan ali majaron (Stochastic ali RSI indikator).

Za zamenjave je potrebno imeti veliko prakse (delo?) in občutka (intuicija izkušenega traderja). Odločiti se moramo za eno začimbo, saj me včasih kar srce boli, ko ljudje namečejo goro začimb v hrano in pripomorejo k temu, da se okusi le teh izničijo (to je podobno začetnikovemu grafu, kjer ima nešteto tehničnih indikatorjev).

Sva zagovornika lokalnih in preprostih sestavin (preprostih konceptov), ki jih lahko kupimo v “trgovini pod hišo” (vsi dobri tehnični indikatorji so na voljo v večini grafov in to brezplačno) ali vzgojimo v lastnem vrtu.”

Upam, da vam bodo ta spoznanja prihranila čas in denar, ki bi ju sicer porabili v iskanju magičnega indikatorja in vas čimprej usmerili na pravo pot do uspešnega trgovanja.

Za več vprašanj nam lahko pišete na:

 

 

 

Gregor Cotman
www.BorzniAsistent.si


Veljajo pogoji uporabe navedeni tukaj.

Preberite še ...

Vam je kakšna začimba še posebej pri srcu?

Delite to stran s prijateljem preko:Pred kratkim smo si prebrali intervju z Valentino Smej Novak in njenim možem Lukom iz oddaje Ljubezen skozi želodec. Novinarka jima je zastavila vprašanje: “Vama je kakšna začimba […]

Wladimir Klitschko bi bil dober trader

Delite to stran s prijateljem preko:Če ste si ogledali zadnji dvoboj med dvema vrhunskima boksarjema in če vam je športna pihologija vsaj malce domača, smo prepričani, da ste opazili mnogo vrhunskih principov, ki […]